Teatermanden Niels Vandrefalk

– en sjælden fugl

I 1960-erne studerede Niels Vandrefalk teaterhistorie. Med Holberg som ledestjerne sprang han fra Københavns Universitet til Det. Kgl. Teaters elevskole. Derfra gik han forrest i teateroprøret, forlod teatret i 1969 og fik betegnelsen Niels Anderledes som frontkæmper og fornyer.

Generationer af danskere har set og hørt ham i Banden, Møllen, Danmarks Radio og i enmandsteatret Vandrefalken. Med både morskab og forargelse i kølvandet.

Som pionér gennem et halvt århundrede har han kæmpet for teatrets gennemsyrende kunst med krop og sjæl. Et liv i lidenskabens tjeneste.

Sammen med sin kone, teatrets produktionsleder Marie Olesen, bor han nu med Storebælt som genbo i Falkereden på halvøen Asnæs ved Kalundborg.

Forfatteren Niels Vandrefalk

Niels Vandrefalk har skrevet to teaterromaner, hvor hovedpersonerne Alba og Falco som unge kommer i mesterlære hos den erfarne Andros. I fortællingerne følger vi de tre gennem de virkelige dramaer, der skaber kunstnere.

Teatergal – en forestilling om teatret magi

På fantastiske drømmerejser flyver de tre på opdagelse i teaterhistorien. Fra urfolkenes shamanistiske ceremonier til de gamle grækere, Shakespeare, Holberg og det moderne Danmark. De kaster sig over tragedier, komedier og erotikkens magi i løbet af tre akter og 27 scener.

304 siders enestående introduktion til scenekunstens inderste kerne, mættet med autentisk viden om den store teaterhistorie. Om ubønhørlige krav. Evig kamp for overlevelse. Lidenskaber og skuffelser, løgn og sandhed, angst, mod og svigt. Altid styret af en ubændig vilje til kunst.

En eventyrlig odyssé gennem livet som skuespiller, instruktør, dramatiker. Og ildsjæl.

Bajads i ilden – kærlighedsrus på vingesus

Grovkornet politisk satire og erotisk højspænding flænser tidsånden. I kulisserne lyner og tordner skæbnesvangre begivenheder. En barsk og balstyrig beretning om længsler og savn.

Alba har overlevet et heksebål antændt af fanatiske krigskarle i sit fædreland. Efter at have turneret rundt i verden som en klon af H.C. Andersen i 30 år. Falco forsvinder og erklæres for død. Men dukker uventet op efter tre år i underverdenen.

Gammel tiltrækning kaster dem ud i kåde klovnerier på en husbåd i Holbergs fødeby, Bergen. I en kærlighedsrus af tantrisk elskov forvandler de sig til bajadser. Og vender tilbage til samfundsmanegen.

Bajads i ilden er en fortsættelse af Teatergal og kan opleves uden at have læst forgængeren. Planlagt som en romantrilogi med Holbergs Yngel som den tredje.

Køb bøgerne hos:

 

Teatergal

Bajads i ilden